مدیر کل آموزش و پرورش یزد: آموزش و پرورش با جدیت پیگیر مسئله مدرسه اتباع خارجی در شاهدیه است

ساخت وبلاگ

امکانات وب

كد ماوس

-->-->-->



-->-->-->-->-->-->
برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد به دنبال مباحثی که در مورد تعطیلی مدرسه اتباع خارجی در شهر شاهدیه مطرح شده بود، اظهار کرد: خوشبختانه بحث پیش آمده در این مورد فعلاً برطرف شده ولی رفع کامل این مسئله با همکاری جوامع محلی و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در دستور کار جدی اداره کل آموزش و پرورش یزد است.

به گزارش افغانستان ما و به نقل از ایسنا، همزمان با ایام بازگشایی مدارس، جمعی از اهالی شاهدیه یزد با تجمع در برابر مدرسه جهاد این شهر خواستار تعطیلی مدرسه مهاجرین افغان شده بودند.

مسئولان آموزش و پرورش استان از چند سال پیش، طرح تفکیک مدارس ایرانیان و مهاجران افغان را ارائه داده و تاکنون آن را در ۶۰ درصد مدارس استان به اجرا درآورده‌اند به طوری که بر اساس این طرح، دانش‌آموزان افغان در مدارس غیر افغان پذیرفته نمی‌شوند .

با این وجود برخی از ساکنان شاهدیه به این تفکیک راضی نشده و حضور دانش‌آموزان افغان را در این مدرسه برنتافته و با تجمع در برابر مدرسه مانع از بازگشایی آن شده بودند که البته در نهایت نیز با حضور ماموران نیروی انتظامی متفرق شدند.

این شرایط در حالی روی داد که استان یزد به دلیل دارا بودن واحدهای صنعتی متعدد از جمله کارخانه‌های آجرسازی از چندین دهه پیش پذیرای کارگران مهاجر افغان بوده و خانواده‌های افغان برای چند نسل در یزد و سایر شهرهای این استان ساکن و ماندگار شده‌اند ولی با این وجود هر از گاهی اختلاف میان جوامع افغان و ایرانی، این همزیستی را خدشه‌دار می‌سازد.

البته به دنبال وقوع این اتفاق از سوی وزارت آموزش و پرورش پیامی در این باره منتشر شد که در آن آمده بود؛‌ « آموزش و پرورش استان یزد از تمام ظرفیت‌های خود برای فراهم آوردن زمینه تحصیل دانش‌آموزان مهاجر استفاده کرده است به شکلی که هم اکنون افزون بر ۱۵ هزار اتباع افغان در ۳۳ مدرسه مستقل و ۷۰۰ مدرسه مشترک در کنار دانش‌آموزان ایرانی به تحصیل اشتغال دارند .

در همین راستا با برنامه‌ریزی آموزش وپرورش ناحیه یک یزد، یکی از مدارس شهر شاهدیه با توجه به آمار اتباع افغان به این عزیزان اختصاص داده شد و دانش‌آموزان ایرانی به مدارس همجوار هدایت شدند که این موضوع موجب اعتراض مردم شد.

در پی این عکس العمل، نشستی با حضور مسئولان محلی و معتمدین منطقه تشکیل و تصمیم لازم برای اختصاص فضای مناسب به دانش آموزان ایرانی اتخاذ و مدرسه از روز دوم مهرماه دایر است . »

احمد شیرزاد، مدیر کل آموزش و پرورش استان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این که در حال حاضر 270 دانش آموز اتباع در شهر شاهدیه استان یزد مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: بحث پیش آمده در مورد تعطیلی مدرسه اتباع در این شهر فعلاً برطرف شده و رفع کامل این مسئله با همکاری جوامع محلی و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در دستور کار جدی اداره کل آموزش و پرورش یزد است.

وی خاطرنشان کرد: یزد از جمله استان‌هایی است که به سبب بافت اقتصادی، فرهنگی و زندگی مسالمت‌آمیز مردم آن با اقوام، مذاهب و ادیان مختلف، همواره مقصد بسیاری از مهاجران اعم از داخلی و خارجی بوده است.

این مقام مسئول در ادامه با بیان این که تأمین فضایی مناسب برای آموزش و تحصیل دانش‌آموزان ایرانی یکی از جدی‌ترین دغدغه‌های مسئولان و دست‌اندرکاران نظام اسلامی است، افزود: آموزش و پرورش یزد از ابتدا تاکنون به دنبال ایجاد فضایی آرام و متناسب با فرهنگ بومی برای دانش‌آموزان یزدی بوده است.

مدیرکل آموزش و پرورش یزد، دانش‌آموزان را سرمایه‌های اصلی این استان و کشور دانست و گفت: سیاست‌های کلی آموزش و پرورش کشف استعدادهای جدید و ارتقای توانمندی استعدادهای موجود در استان یزد است.

البته «محمدرضا قانع» سخنگوی آموزش و پرورش استان نیز در این باره در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این که شمار و حضور مهاجران در سنوات اخیر معضلات و مشکلاتی را برای دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات از جمله آموزش و پرورش به دنبال داشته است، تصریح کرد: برای مثال رشد نامتعارف دانش‌آموزان دبستان‌های یزد که از 108 هزار نفر در سال 93 به 144 هزار در سال 94 و 123 هزار درسال 95 و 130 هزار درسالجاری رسیده است نمود بارزی از این رشد بی‌رویه جمعیت دانش‌آموزی ناشی از مهاجرت است.

وی گفت: مردمی که اتباع افغان را در شهر پذیرفته‌اند و زمینه اشتغال آنها را درکارگاه‌ها و مزارع کشاورزی خود فراهم کرده‌اند و بالاتر از آن منازل مسکونی خود به آنان اجاره داده‌اند، به خوبی می‌دانند که اتباع  دارای فرزندانی هستند که هم تعداد آنها قابل توجه است و هم نباید در کوچه و خیابان سرگردان باشند و باید از حداقل سواد بهره‌مند شوند.

قانع خاطرنشان کرد: تردیدی نیست در مناطقی از استان که زمینه، اشتغال و سکونت اتباع هموارتر است  شمار دانش‌آموزان مهاجر نیز روز به روز بیشتر و بیشتر شود به طور مثال اگر به آمار آنان در «ابرندآباد شاهدیه»  که چندی پیش خبرساز شده بود، نگاهی بیندازیم خواهیم دید که آمار اتباع در مدرسه جهاد از 94 نفر درسال 90 به 165 نفر درسال‌جاری رسیده است و عملاً جمعیت غالب مدرسه را به خود اختصاص داده است.

مهاجر...
ما را در سایت مهاجر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : یعقوب yakub بازدید : 340 تاريخ : چهارشنبه 19 مهر 1396 ساعت: 19:46